Dost flirt met Eredivisie-transfer: 'Dat zou kunnen inderdaad, er is contact'

Dost flirt met Eredivisie-transfer: 'Dat zou kunnen inderdaad, er is contact'

09-04-2023 12:34
44

Bas Dost stevent af op een vertrek bij FC Utrecht. De 33-jarige spits heeft een aflopend contract in de Domstad en lijkt wel wat te zien in een terugkeer naar FC Emmen.

Dost kwam afgelopen zomer transfervrij over van Club Brugge. Tot zijn teleurstelling is het echter het hele seizoen al onrustig bij FC Utrecht. "Ik vind dat heel jammer", zegt hij tegen Voetbal International. "Het verschil tussen winnen en verliezen is hier zó groot."

De boomlange targetman vindt dat de verwachtingen bijgesteld moeten worden. "Ik vind dat je ook reëel moet zijn. Dat mis ik hier soms weleens. Wij zijn gewoon nog niet zo ver als dat men hoopt dat we zijn. Als de resultaten uitblijven proef ik direct een soort van paniek. Maar dat is logisch omdat je het soms gewoon niet kan leveren. Wij zijn absoluut nog niet zo ver."

In Stadion Galgenwaard gaan ze ervan uit dat Dost deze zomer vertrekt. Zelf acht hij een langer verblijf ook bepaald niet realistisch. "Dat is op dit moment heel ver weg. Er is zoveel gebeurd hier. Deze club, wow."

Dost wordt al langer in verband gebracht met een terugkeer naar FC Emmen. "Dat zou kunnen inderdaad. Op dit moment heb ik alle opties nog open. Het klopt dat ik contact met de mensen bij FC Emmen heb gehad. Iedereen kent mijn verleden. Maar ik ben er totaal nog niet uit."