Cambuur gooit handdoek al bijna in de ring: 'Het is uitzichtloos'

Cambuur gooit handdoek al bijna in de ring: 'Het is uitzichtloos'

09-04-2023 15:24
45

SC Cambuur-trainer Sjors Ultee en aanvoerder Alex Bangura draaien er niet omheen na de 4-0 nederlaag op bezoek bij FC Twente. Degradatie is nabij, beseft de linkervleugelverdediger.

"Je weet dat Twente-uit een moeilijke wedstrijd wordt. Die kun je verliezen, maar de gelatenheid, het achteruit lopen het niet in de duels komen...", spreekt Ultee na afloop tegenover ESPN zijn teleurstelling uit. "Het is geen onwil, maar het is wel de kunst om als speler te leveren. Dan kun je dat leuk een keer doen op een trainingsveld tegen AZ, maar in déze wedstrijden moet je het doen. Dat lukt ons niet. Dat is ook mijn schuld en mijn verantwoordelijkheid. We slagen er niet in om te leveren als het moet."

Ultee greep in met een vierdubbele wissel. "Ik kan het cliché erin gooien: je kan er veel meer wisselen. Maar dit waren er vier waarvan we dachten: daar moet in ieder geval iets heel wat beters komen. Met meer energie, meer loopvermogen, meer duels, maar zij waren niet als enige het probleem."

Bangura sluit zich aan bij de woorden van zijn trainer. "Als je ziet hoe we het laten lopen in de eerste helft... We stralen niet uit dat we een team zijn", zegt hij. Bij rust keek Cambuur tegen een 3-0 achterstand aan. "Je probeert het niet te laten lopen, want misschien wordt het aan het einde van het seizoen beslist op doelsaldo. Maar het was echt niet best."

"Het is uitzichtloos", spreekt Bangura klare taal. "Maar we hebben nog zes wedstrijden, waarin we de nodige punten kunnen pakken. Zolang het nog kan, vind ik dat we niet moeten opgeven."