Ten Hag verrast bij United: "Dit is een heel andere Harry Maguire"

Ten Hag verrast bij United: "Dit is een heel andere Harry Maguire"

10 april 2023 om 11:32

Erik ten Hag steekt de loftrompet over Harry Maguire. De dertigjarige verdediger mocht tijdens de 2-0 zege op Everton weer eens in de basis beginnen bij Manchester United en deed het uitstekend, zo oordeelt de Nederlandse manager.

Maguire maakte zaterdag voor de twaalfde keer dit seizoen zijn opwachting in de Premier League. Doorgaans moet hij Raphaël Varane en Lisandro Martínez voor zich dulden in de pikorde. "Het is niet makkelijk voor Harry", vertelt Ten Hag op de clubsite. "Als je dan deze prestatie op de mat legt, is dat heel goed. Hij domineerde en dicteerde, zowel met als zonder bal. Dat is wat ik van hem vraag en hij liet het zien op het veld."

Volgens Ten Hag maakt de veelvuldig bekritiseerde Engelse international de laatste weken een sterke ontwikkeling door. "Dit is een heel andere Harry Maguire dan ik in de eerste weken en maanden hier heb gezien", aldus de ex-coach van Ajax. "Hij neemt zo veel initiatief, hij domineert zijn tegenstander, hij stapt in en geeft passes. Het was echt een geweldig optreden van Harry."