Ajax verliest meesterscout definitief aan Groningen: 'Wil Ajax hartelijk bedanken'

Ajax verliest meesterscout definitief aan Groningen: 'Wil Ajax hartelijk bedanken'

12-04-2023 10:13 Laatste update: 10:16
119

Henk Veldmate keert definitief terug bij FC Groningen. De meesterscout verlaat Ajax na ruim zeven jaar en keert terug op het oude nest. Daar is zowel hij als Groningen blij mee.

Veldmate was tussen 1998 en 2016 al actief bij Groningen als directeur spelerszaken en hoofdscout. In 2016 verkaste hij naar Ajax, waar hij ook de leiding kreeg over de scouting. Namens de twee clubs ontdekte hij spelers als Luis Suárez, Virgil van Dijk, Lisandro Martínez en Antony. Bij Ajax boterde het in de afgelopen maanden echter niet tussen de scouts, terwijl Veldmate een stap terug moest doen en niet langer de baas van zijn afdeling was. Nu kiest Veldmate dus voor een vertrek bij Ajax.

Hij was ook in beeld als technisch directeur bij Groningen, maar Veldmate gaat aan de slag als internationale scout bij De Trots van het Noorden. "Mijn binding met FC Groningen is altijd heel sterk geweest", reageert Veldmate in gesprek met de kanalen van zijn nieuwe club. "Ik ben ook tijdens mijn werkzaamheden voor Ajax altijd in Groningen blijven wonen. Nu keer ik ook figuurlijk terug naar huis. Ik heb een geweldige periode gehad in Amsterdam, waarvoor ik de club hartelijk wil bedanken en ik waardeer het ook zeer dat Ajax ondanks mijn doorlopende overeenkomst heeft meegewerkt aan een vervroegd vertrek."

Algemeen directeur Wouter Gudde is blij dat Veldmate terugkeert. "Wij zijn enorm blij dat we Henk hebben weten te bewegen tot een terugkeer bij de club. Henk is naast een fijne persoonlijkheid een absolute vakman met heel veel ervaring, heeft een groot nationaal en internationaal netwerk binnen de voetballerij en een zeer goede kijk op voetbal. Met zijn expertise hebben wij de overtuiging dat Henk ons op voetbaltechnisch vlak de komende jaren enorm kan helpen in de verdere ontwikkeling van de club en het realiseren van onze doelstellingen."