Ten Hag waarschuwt voor 'koning van Europa League'

Ten Hag waarschuwt voor 'koning van Europa League': 'Indrukwekkende reputatie'

12 april 2023 om 15:11

Erik ten Hag is op zijn hoede voor het Europa League-duel met Sevilla. De manager van Manchester United waarschuwt zijn team voor 'de koning van de Europa League' en heeft motiverende woorden voor vleugelspeler Antony.

Sevilla won de Europa League al vier keer en is daarmee recordhouder. "Het is een club met een indrukwekkende reputatie in de Europa League", weet Ten Hag. "Daarom moeten we morgen (donderdag, red.) goed opletten, want het is hun grote doel om deze competitie te winnen. We moeten ons beste spel op de mat leggen en dat geldt voor iedereen. Als we dat niet doen, komen we zwaar in de problemen."

Antony
Over voormalig Ajacied Antony zijn de meningen verdeeld in Engeland, maar Ten Hag blijft hem steunen. "Hij maakte belangrijke doelpunten tegen Real Betis en tegen FC Barcelona, je kan niet zeggen dat dat geen grote wedstrijden zijn. Ik maak me geen zorgen over hem, maar net als bij alle andere spelers moet er een tandje bij. We moeten ons nog meer laten gelden om nog meer wedstrijden te winnen.'

Dat Marcus Rashford voorlopig niet inzetbaar is door een spierblessure, is een forse streep door de rekening voor Ten Hag. "Het is een terugval en hij is teleurgesteld, maar Marcus laat zijn kop niet hangen", zegt de Nederlandse manager. "Hij weet dat hij snel weer terugkeert en is optimistisch. Hij is nu herstellende en hopelijk is hij snel weer terug."