AZ-nieuwkomer eist meer: Ik kijk elke wedstrijd kritisch naar mezelf

AZ-nieuwkomer eist meer: "Ik kijk elke wedstrijd kritisch naar mezelf"

13-04-2023 09:47
20

Sven Mijnans houdt het hoofd koel in aanloop naar het Conference League-duel met RSC Anderlecht. De winteraankoop van AZ geeft toe dat hij de laatste weken minder presteerde en eist meer van zichzelf, vertelt hij aan Voetbal International.

Mijnans paste zich voortreffelijk aan sinds zijn komst bij AZ, maar is de laatste weken in mindere doen. "Ik kijk elke wedstrijd kritisch naar mezelf. Op mijn positie moet ik onder meer goals en assists leveren. Dat dit al een tijdje niet lukt, is frustrerend. De wedstrijd tegen Anderlecht is de eerstvolgende kans daar opnieuw op te focussen. We moeten als team naar een hoger niveau en ook bij mij individueel moet het beter", vindt de middenvelder, die voor ongeveer 2,5 miljoen van Sparta overkwam.

AZ heeft in de laatste drie wedstrijden niet gewonnen, maar Mijnans vindt niet dat dat het team mag beïnvloeden. "Persoonlijk kan ik dat loskoppelen en dat zal ook voor de andere jongens gelden. We worden goed voorbereid op wat ons te wachten staat en dan is het aan ons de positieve Europese reeks voort te zetten. Negatief doen na slechte resultaten heeft geen enkele zin. We hebben tegen Lazio laten zien waartoe we in staat zijn. Niet alleen met de resultaten, ook de manier waarop we speelden. Dat moet tegen Anderlecht opnieuw mogelijk zijn", hoopt de AZ-speler.