AZ krijgt waarschuwing: 'Anderlecht denkt nu: daar kunnen we ook van winnen'

AZ krijgt waarschuwing: 'Anderlecht denkt nu: daar kunnen we ook van winnen'

12-04-2023 16:35
21

Maarten Martens ziet een stijgende lijn bij RSC Anderlecht en waarschuwt AZ, in aanloop naar de kwartfinale van de Conference League. Voor de trainer van Jong AZ is de confrontatie tussen beide ploegen bijzonder, gezien zijn rijke verleden bij beide clubs.

Met het zelfvertrouwen zit het wel goed bij Anderlecht, denkt Martens. "Nu heeft Anderlecht moeizame jaren achter de rug. Ze hebben echt wel diep gezeten en het is er erg onrustig geweest. Maar ze zijn steeds een beetje beter gaan presteren. Anderlecht denkt nu van: wij hebben Villarreal uitgeschakeld, dan kunnen we ook van AZ winnen", laat hij optekenen door het Algemeen Dagblad.

Martens heeft aardig wat spelers uit de hoofdmacht onder zijn hoede gehad bij Jong AZ. Donderdagavond maken onder meer Wouter Goes en Mexx Meerdink kans op speeltijd. De achttienjarige verdediger maakt indruk op Martens. "Goes is er dan wel een die de truken van de foor kent. Dat is een Belgisch gezegde, hè. Wat dat betekent? Hij weet wat hij moet doen om wedstrijden te winnen."

De heenwedstrijd tussen Anderlecht en AZ wordt donderdag om 21.00 uur afgewerkt in Brussel.