Immers waarschuwt Feyenoord: 'Geven je één vinger en hopen dat je hele hand pakt'

Immers waarschuwt Feyenoord: 'Geven je één vinger en hopen dat je hele hand pakt'

13-04-2023 10:35 Laatste update: 15:54
51

Lex Immers waarschuwt Feyenoord voor de Italiaanse val van AS Roma. De oud-speler van de Rotterdammers denkt terug aan een eerdere ontmoeting tussen beide teams, waarbij Immers zelf meemaakte hoe lastig het kan zijn tegen de Romeinen. Hij vertelt dit aan VoetbalNieuws.

Italiaanse ploegen hebben hun eigen trucjes om de tegenstander te verslaan, vertelt Immers aan VoetbalNieuws. "Bij hun is het eerst de verdedigende taak uitvoeren en dan laten denken dat je bovenliggende partij bent. Dat was bij ons in Roma ook zo. Ze geven je balbezit. Eigenlijk geven ze je één vinger en hopen ze dat je hun hele hand pakt. Dat is het moment dat ze toeslaan. Dat was toen in die uitwedstrijd ook zo met Gervinho", weet Immers nog van de Europa League-wedstrijd tussen Feyenoord en Roma van 2015. I Giallorossi speelde in eigen huis met 1-1 gelijk tegen de Nederlanders. Aanvaller Gervinho maakte de openingstreffer.

Immers zelf stond tegenover een typisch Italiaanse controleur en blikt terug op zijn rol in de wedstrijd. "Ik speelde tegen De Rossi op dat moment. Ik kon eigenlijk gewoon mijn ding doen, wat ik wilde. Op bepaalde posities kon ik aan de bal komen en er werd me geen strobreedte in de weg gelegd. Ik had het gevoel dat ik alles kon doen, maar dan komt er op een gegeven moment één gat en ontstaat er één kans. Dan is het typisch Italiaans dat ze toeslaan", vertelt de geboren Hagenees.