Simons maakt indruk op PSV-ploeggenoot: 'Gaat zeker naar de wereldtop'

Simons maakt indruk op PSV-ploeggenoot: 'Gaat zeker naar de wereldtop'

20-04-2023 14:26
65

Patrick van Aanholt is enorm onder de indruk van PSV-ploeggenoot Xavi Simons. De linksback is ervan overtuigd dat de negentienjarige aanvallende middenvelder de wereldtop gaat halen.

Van Aanholt krijgt in Voetbal International de vraag hoe goed Simons is. "Echt heel erg goed. Eigenlijk te goed voor de leeftijd die hij heeft", stelt de negentienvoudig international. "Het is onbegrijpelijk hoe volwassen hij al speelt. Xavi is pas negentien, hij is mede-topscorer van de Eredivisie en hij had al een basisplaats bij het Nederlands elftal."

Van Aanholt ziet dat Simons baat heeft van zijn tijd in de jeugd van FC Barcelona en zijn periode bij Paris Saint-Germain. "Hij weet natuurlijk heel goed wat hij moet doen om de absolute top te halen. Hij heeft bij Barcelona en PSG kunnen zien wat die topspelers allemaal voor het voetbal doen en laten. Daar is hij mee opgegroeid en hij doet hetzelfde. Als Xavi dit volhoudt, gaat hij zeker naar de wereldtop. Alleen die kleinigheidjes moet hij er wel uit halen."

Daarmee doelt de vleugelverdediger op het opvliegerige gedrag van de spelmaker. "Xavi krijgt natuurlijk heel veel schoppen. Dat is echt niet normaal. Hij wil dan verhaal halen, maar hij moet daar niet te snel zo boos om worden. Daar heb je anderen voor. Hij moet het laten gaan, anders krijg je op een gegeven moment zo’n stempel en naam. Maar dat gaat er bij Xavi wel uit. Ik praat er ook met hem over en hij snapt het ook. Komt dus goed."