Van Aanholt haalt snoeihard uit naar Blind: 'Echt het gevoel dat hij me niet mag'

Van Aanholt haalt snoeihard uit naar Blind: 'Echt het gevoel dat hij me niet mag'

19-04-2023 07:27 Laatste update: 07:33
216

Patrick van Aanholt rekent niet meer op een plaatsje in de definitieve selectie van Oranje. De verdediger vertelt zelf dat hij flink gekraakt is door de vorige twee bondscoaches Danny Blind en Louis van Gaal. Van Aanholt heeft geen respect voor die twee keuzeheren.

"Het is mooi als ik erbij zit, maar als dat niet zo is, lig ik er niet wakker van", vertelt Van Aanholt in gesprek met Voetbal International. "Bij Galatasaray speelde ik alles na het EK, maar van Blind en Van Gaal hoorde ik niets. Ik zei al tegen mijn vrouw dat ik door hen niet opgeroepen zou worden. Ik heb het gevoel dat Blind me totaal niet mag. Als Van Gaal me gewoon had gebeld dan had ik het echt gerespecteerd. Nu niet."

Volgens Van Aanholt is Ronald Koeman een stuk duidelijker naar hem toe. "Met Koeman heb ik een goede band, hij is strikt en duidelijk. Hij zei: 'Zolang je goed speelt, zit je bij de selectie.' Dan weet je waar je aan toe bent. Ik heb nog geen afscheid genomen van het Nederlands elftal en ik zie wel wat er komt."

Toch is Van Aanholt ook realistisch, aangezien Nathan Aké nu op zijn plek speelt in Oranje. De vleugelverdediger van PSV heeft de stopper van Manchester City heel erg hoog zitten. "Ik ben een groot fan van Nathan, dat weet hij ook al jaren. Hij is een topspeler. Nathan heeft alles, alleen werd hij lang niet zo gewaardeerd. Nu begint iedereen dit te zien, maar hij was altijd al zo goed."