'Van Hooijdonk heeft niets in Italië te zoeken, Zirkzee heeft meer in z'n mars'

'Van Hooijdonk heeft niets in Italië te zoeken, Zirkzee heeft meer in z'n mars'

23-04-2023 08:28 Laatste update: 09:01
29

Sydney van Hooijdonk lijkt nog weinig hoop te hoeven koesteren op een doorbraak bij Bologna. Volgens Emile Schelvis, kenner van het Italiaanse voetbal, is de 23-jarige spits nog niet klaar voor de Serie A.

Van Hooijdonk is de laatste wedstrijden bijzonder goed op schot voor sc Heerenveen, dat hem tot de zomer huurt van Bologna. Zo scoorde hij zes keer in zijn laatste zes optredens voor de Friezen. Volgens Schelvis moet de afmaker zich echter nog verder ontwikkelen.

"Sydney van Hooijdonk heeft op dit moment nog niets in Italië te zoeken", stelt de commentator in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur. "Ik weet niet hoe het verder gaat met de fysieke mogelijkheden van Joshua Zirkzee en of hij gaat blijven daar, maar die heeft op dit moment meer in zijn mars. Van Hooijdonk is groeiende om een heel goede spits te worden, maar de Serie A vraagt nog net even om iets meer dan een groeiende spits."

In tegenstelling tot Van Hooijdonk is Zirkzee dit seizoen wel bij Bologna actief. "Zirkzee is veel geblesseerd geweest, maar in zijn handelingssnelheid zie je hem wel echt het niveau aantikken dat daar gewenst is. Hij is ook goed egoïstisch, lekker met zichzelf bezig als spits. Dat hoort op die positie. Dat kan hij, dat heb ik al twee, drie keer gezien. Wat dat betreft zou ik hem eerder inschatten als opvolger van Arnautovic, van wie ik niet weet of hij nog een jaar mee wil."

#DoneDeal is terug! Met in de eerste aflevering een hoofdrol voor gast Emile Schelvis, doelwitten van Ajax, Feyenoord en PSV, een terugblik op AS Roma en transferperikelen in de Serie A. Luister hieronder de hele aflevering!