Heitinga prijst Jong Ajax-uitblinker: Een kandidaat om te gaan spelen

Heitinga prijst Jong Ajax-uitblinker: "Een kandidaat om te gaan spelen"

22-04-2023 09:26
40

Ajax-trainer John Heitinga zag Francisco Conceição deze week zijn visitekaartje afgeven. De Portugese vleugelaanvaller was de grote smaakmaker tijdens de spectaculaire zege van de Amsterdamse beloften op Jong PSV (5-4).

Conceição scoorde maandag twee keer. Heitinga beaamt dat hij ook een optie is voor de topper tegen het eerste elftal van de Eindhovenaren. "Ik denk dat de bijdrage van Francisco en de jongens van Ajax 1 goed was", begint de coach op de persconferentie. "Ik denk dat dat ook de norm moet zijn. Op het moment dat jij vanuit Ajax 1 meespeelt met Jong, dan moet je een voorbeeld zijn. Ik heb een paar geweldige aanvallen gezien, een paar geweldige goals gezien en ook twee van Francisco. Hij is inderdaad een kandidaat die kan gaan spelen."

Wedden

Meer odds

Heitinga laat zich verder niet in de kaarten kijken wat betreft een mogelijke basisplaats van Conceição. De kans is groot dat Steven Berghuis in het Philips Stadion weer als rechtsbuiten speelt, nu Mohammed Kudus nog altijd ontbreekt door een blessure.

Ook Jorrel Hato kan op complimenten rekenen. Het zeventienjarige jeugdproduct was een optie om de geschorste Edson Álvarez te vervangen, hoewel de keuze op Calvin Bassey is gevallen. "Ik zie de jongens elke dag en je gaat kijken naar samenstellingen. Jorrel is zeker een jongen die op de deur klopt. Het is een jongen met heel veel potentie, waar we allemaal heel vrolijk van worden."

Momenteel speelt Hato vooral als linksback, maar hij kan ook centraal achterin uit de voeten. "Ik denk dat het een jongen is die zeker in de toekomst ook op de centrale positie uit gaat komen."