Feyenoord-aanwinst haalt zo gewilde doelstelling: 'Promotie boven alles'

Feyenoord-aanwinst haalt zo gewilde doelstelling: 'Promotie boven alles'

22-04-2023 10:13
96

Thomas van den Belt beleeft deze jaargang zonder twijfel het beste seizoen uit zijn loopbaan. De 21-jarige middenvelder scoorde het winnende doelpunt tegen Almere City, waardoor zijn club PEC Zwolle promoveerde. Ook maakt hij deze zomer de spectaculaire transfer naar Feyenoord.

PEC Zwolle wilde Van den Belt deze winter absoluut nog niet verkopen, maar dat de club voet bij stuk bleef houden is nu een zegen. Technisch directeur Marcel Boudesteyn wilde koste wat kost de promotie halen. "Toen Feyenoord hem wilde aantrekken, hebben wij gezegd: promotie staat boven alles. Je kan op twee manieren naar de situatie kijken. Het glas is halfvol of het is halfleeg."

Boudesteyn heeft nog getwijfeld om het risico te nemen, maar voor de beleidsbepaler van PEC was het te veel risico. "Anderen draaien het om en zeggen: Je had ook en-en kunnen krijgen. In de winter een mooi bedrag én promotie. Maar stel dat het verkeerd gaat? Na de transferwindow hadden we een lastige fase. Stel dat we Thomas wél hadden verkocht en we hadden in die wedstrijden punten verloren."