Geen spijt van vertrek bij Ajax: 'Ik had hier meteen een goed gevoel bij'

Geen spijt van vertrek bij Ajax: 'Ik had hier meteen een goed gevoel bij'

22-04-2023 18:46
30

Perr Schuurs heeft er bewust voor gekozen om naar Italië te verkassen. De stopper wil vooral zijn verdedigende kwaliteiten verbeteren, wat volgens hem goed kan bij Torino in de Serie A.

In gesprek met Inside Serie A legt Schuurs uit waarom hij Ajax afgelopen zomer verruilde voor Torino. "Ik had er meteen een goed gevoel bij: ik werd fijn ontvangen tijdens onze eerste ontmoeting. Torino heeft ook een goede band met de fans, terwijl verdedigers veel kunnen leren van het systeem waarin de trainer (Ivan Jurić, red.) ons laat spelen. De trainer was voor mij één van de redenen om voor Torino te kiezen."

Volgens Schuurs past de stap naar Torino goed bij zijn ambities. "In Italië worden verdedigers beter. Ik wilde vooral mijn verdedigende kwaliteiten verder ontwikkelen. Het is daarnaast belangrijk dat een trainer voor zijn spelers zorgt, ik heb een goede relatie met de trainer. Als ik iets nodig heb kan ik altijd bij hem terecht."

Schuurs merkt ook dat hij steeds meer een leidersrol op zich neemt in Turijn. "Ik voel me meer een leider, maar niet zoals iemand die altijd boos is op het team en veel praat. Ik ben misschien meer een leider die knokt en elke dag hard werkt. Ik doe ook extra dingen, zoals naar de sportschool gaan. Voor mij is het belangrijk om hard te werken en te laten zien wat je wil."