Heerenveen neemt afscheid van Tobiasen: 'Heeft club door zware periode geloodst'

Heerenveen neemt afscheid van Tobiasen: 'Heeft club door zware periode geloodst'

26-04-2023 12:46 Laatste update: 12:53
60

Sc Heerenveen neemt na dit seizoen afscheid van Ole Tobiasen. Het contract van de assistent-trainer loopt in de zomer af en de club heeft besloten om die verbintenis niet te verlengen, omdat ze de hoeveelheid assistenten gaan verminderen. Dat meldt Heerenveen via de clubkanalen. 

Heerenveen heeft geen plek voor de 47-jarige Tobiasen, die vorig seizoen tijdelijk als hoofdtrainer van de Friezen functioneerde. Technisch manager Ferry de Haan heeft mooie woorden over voor de Deen en wenst hem het beste voor de toekomst. "Ole heeft hier goed werk verricht. Samen met Peter Reekers en Ruud Hesp heeft hij de club vorig seizoen door een zware periode geloodst. We zijn hem dan ook dankbaar voor zijn inzet bij de club en wensen Ole ontzettend veel succes bij het verdere vervolg van zijn carrière."

Tobiasen versterkte de technische staf van Heerenveen in de zomer van 2021. Hij was de interim-coach toen Johnny Jansen vertrok en nam het over voor zestien wedstrijden. Hij behaalde de play-offs om Europees voetbal, waar de Friezen ten onder gingen tegen AZ. Het vertrek van Tobiasen hing al langere tijd in de lucht, maar is nu echt bekend gemaakt. Dit seizoen staat Heerenveen er minder goed voor met hun tiende plaats, al staan ze wel gelijk met NEC, dat achtste staat.

In het verleden speelde Tobiasen voor Ajax, AZ en Heerenveen, waar hij de rechtsbackpositie innam, maar ook in het hart van de defensie fungeerde.