'Heracles Almelo hoopt met toptalent van PSV de Eredivisie in te gaan'

'Heracles Almelo hoopt met toptalent van PSV de Eredivisie in te gaan'

26-04-2023 16:14
65

Heracles Almelo hoopt komend seizoen over Jason van Duiven te kunnen beschikken in de Eredivisie. De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie wil de talentvolle spits huren van PSV, vertelt clubwatcher Ralph Blijlevens in De Ballen Verstand.

Van Duiven is geboren in Almelo en speelde tussen 2015 en 2018 in de jeugdopleiding van Heracles en FC Twente. Vervolgens vertrok de achttienjarige doelpuntenmaker naar PSV, waar hij hoog staat aangeschreven. Dit seizoen scoorde hij dertien keer voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Mede door de concurrentie van Luuk de Jong is het echter de vraag hoeveel kansen er liggen in het eerste elftal.

Heracles hoopt PSV daarom te overtuigen van een huurperiode. "Die jongen is zich bij Jong PSV aardig aan het ontwikkelen dit seizoen. In Almelo hebben ze nog de hoop dat hij een keer wordt uitgeleend, maar hij heeft zelf ook al eens geroepen dat hij gaat voor PSV 1", vertelt Blijlevens in de voetbalpodcast van TC Tubantia. "Maar hij zal toch aan vlieguren moeten komen en dat kan hij mooi op vertrouwde grond doen."

Heracles kan vrijdag promotie naar de Eredivisie veiligstellen. Daarvoor moet er gewonnen worden van het Jong PSV van Van Duiven.