Nederlands succes in Frankrijk: Toulouse legt beslag op Coupe de France

29-04-2023 22:53 Laatste update: 22:59
88

Toulouse is de winnaar van de Coupe de France. In de finale lieten de Fransen niets heel van FC Nantes: 1-5. De Nederlanders bij Toulouse hebben een aanzienlijk aandeel in de prijs.

In 1957 pakte Toulouse, dat toen nog speelde onder de naam FC Toulouse, voor het laatst eremetaal. Met basisklanten Thijs Dallinga, Branco van den Boomen, Stijn Spierings en Zakaria Aboukhlal was Nederland goed vertegenwoordigd in de finale van de Franse beker. Na vijf minuten pakte Toulouse via Logan Costa de leiding. Aangever? Natuurlijk, Van den Boomen.

Vijf minuten later was Costa opnieuw het goudhaantje. Op aangeven van Spierings tekende hij al vroeg in de wedstrijd voor de 2-0. Op dat moment moest de avond van Dallinga nog goed en wel beginnen. De spits zorgde nog voor rust voor de derde én vierde Toulouse-treffer. Daarmee was de finale al in de eerste helft gespeeld.

In de tweede helft deed Nantes via de strafschopstip iets terug. Het slotakkoord was echter voor Toulouse en, in de lijn van de avond, voor een Nederlander. Aboukhlal, die zijn interlands weliswaar voor Marokko afwerkt, zorgde voor de 1-5.