Van de Beek reageert op onheilspellende boodschap Ten Hag

Van de Beek reageert na maand op onheilspellende boodschap Ten Hag

30 april om 15:11
Laatste update: 30 april om 15:18

Het is ook voor Donny van de Beek de vraag wat de toekomst gaat brengen. De woorden van Erik ten Hag, nu een maand geleden, beloofden weinig goeds, maar de middenvelder van Manchester United wil niet te ver vooruitkijken.

Van de Beek is op de weg terug van een zware knieblessure, die hij begin januari opliep na een botsing met Marcos Senesi. "Deze blessure heeft hem totaal teruggeworpen. Vervolgens ontwikkelt het team zich door. We moeten na het seizoen goed evalueren hoe we dan met elkaar verder gaan", zei Ten Hag onlangs.

In een interview met Viaplay reageert Van de Beek nu op die boodschap. "Ik probeer niet te ver vooruit te kijken", aldus de oud-Ajacied. "Ik wil eerst fit worden. Het is natuurlijk superklote, ik begon net wat meer te spelen. Ik stond vast in de grond en die jongen (Senesi, red.) gleed weg. Het was heel ongelukkig."

Van de Beek wilde aanvankelijk doorspelen. "Door de adrenaline, maar uiteindelijk loop je met de fysio naar de kant en weet je: het is niet goed. Ik merkte ook dat ik steeds fitter werd en meer ritme begon te krijgen."

Zijn herstel verloopt goed, waardoor Van de Beek positief naar de toekomst durft te kijken. "Het is aan mij om te zorgen dat ik superfit terugkom, en misschien nog wel sterker terug te komen. Ik moet weer zo dicht mogelijk tegen dat niveau aanzitten. Wie weet wat er dan in het verschiet zit."

Van de Beek ligt nog tot medio 2025 vast op Old Trafford. Hij kwam drie jaar geleden voor 39 miljoen euro over van Ajax.

Check hier het interview van Viaplay met Van de Beek!