'Heel eerlijke Van Nistelrooij roept zelf vragen op, Slot is een stuk slimmer'

'Heel eerlijke Van Nistelrooij roept zelf vragen op, Slot is een stuk slimmer'

30 april om 15:43

Foppe de Haan ziet in de aanloop naar de bekerfinale van PSV tegen Ajax dat Ruud van Nistelrooij zichzelf nog aan het ontdekken is. Dat hij een toptrainer kan worden, is voor de Fries zo klaar als een klontje.

PSV gooide vorig jaar Van Nistelrooij voor de leeuwen als opvolger van Roger Schmidt. De Haan vond dat 'wat vroeg', laat hij weten in een interview met Nu.nl. Niet omdat hij Van Nistelrooij ongeschikt vindt voor het hoofdtrainerschap, maar de voormalige topspits had nog niet veel ervaring als coach.

Dat gebrek aan trainerservaring ziet De Haan terug bij de media-optredens van Van Nistelrooij. "Hij zei een keer dat een eerste helft niet PSV-waardig was. Wat bedoel je dan? Ruud is heel eerlijk, maar Arne Slot van Feyenoord is bijvoorbeeld een stuk slimmer", klinkt het. "Die heeft nagedacht over wat hij gaat zeggen en heeft een verhaal dat iedereen acceptabel vindt. Ruud roept zelf vragen op."

De Haan vindt Van Nistelrooij 'nog te veel voetballer'. "Maar hij leert wel hoor, daar hoef je niet bang voor te zijn", zegt hij. "Ik vind dat Ruud het prima heeft gedaan als PSV tweede wordt en de beker wint. Hij staat aan het begin van een ontwikkeling, kan geweldig leren en is ook benaderbaar. Ik denk dat hij een heel goede trainer kan worden."