Blind komt op voor Van der Sar

Blind komt op voor Van der Sar: 'Iedereen wijst wel heel makkelijk naar één man'

30 april om 17:46

Danny Blind vindt het niet helemaal terecht dat er binnen en buiten Ajax met de beschuldigende vinger naar Edwin van der Sar wordt gewezen. De algemeen directeur is op dit moment een makkelijk doelwit, vindt de oer-Ajacied.

Blind is één van de vele kopstukken die de laatste maanden vertrokken uit Amsterdam, naast techniektrainer Gerald Vanenburg, hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali en hoofdscout Henk Veldmate. Dat Van der Sar nu onder vuur ligt, vindt hij 'niet altijd terecht'. "Ik vind niet dat je als media te makkelijk alles op één hoop moet gooien", betoogt Blind voor de camera van ESPN.

"Bij ieder persoon zit er een eigen verhaal aan vast. Alles moet maar naar een kant geduwd worden. Alfred Schreuder is ontslagen, dus de trainer is niet langer de boeman, en Marc Overmars is er al even niet meer. Dan is het een abc'tje dat je bij de algemeen directeur uitkomt, al is dat niet altijd terecht."

"Dat er fouten zijn gemaakt, daar ben ik duidelijk in. Die zijn er zeker", benadrukt Blind. Moet Van der Sar dan zijn conclusies trekken? "Dat is aan Edwin zelf. Sommige dingen kan je hem aanrekenen, maar niet alle dingen die ik in de afgelopen weken heb gelezen zijn op hem af te schuiven. Er zijn meerdere pionnen op dat bord aan het schaken. De media wijzen wel heel makkelijk naar één man."