Reactie Luuk de Jong

De Jong verklaart onvriendelijke bekerfinale: 'Bij onrecht ben ik emotioneel'

30 april 2023 om 21:10
Laatste update: 30 april 2023 om 21:46

Luuk de Jong zag zondagmiddag een matige bekerfinale tussen Ajax en PSV. De spits van de Eindhovenaren, die met zijn spelers de winst prolongeerde, vond het spel van beide elftallen niet goed en ging ook in op de grote hoeveelheid opstootjes die vooral de eerste helft ontsierde. 

"Eerlijk, het was geen al te beste wedstrijd, van beide kanten", aldus De Jong direct na afloop in gesprek met ESPN-verslaggever Hans Kraay junior. "Weinig voetbal, veel directe ballen. Het was een beetje zo van: niet achterin de bal verliezen, want dan kan de tegenstander niet scoren. Uiteindelijk komen we goed terug, en aan het einde zie je dat de energie op is."

PSV versloeg Ajax uiteindelijk na een bizarre strafschoppenreeks. In de 120 minuten daarvoor vonden veel opstootjes plaats, waarbij soms ook De Jong betrokken was. "Als ons onrecht aan wordt gedaan, ben ik daar emotioneel om. Ik snap dat het soms iets te ver gaat. Het is emotie. Beide teams kunnen niet meer kampioen worden en willen deze prijs winnen. Dat zie je terugkomen op sommige momenten. Als er geen goede beslissing wordt genomen door de scheidsrechter, of een scheenbeschermer naar mij toe wordt gegooid, ga ik naar de scheidsrechter, zie je mij dat ooit doen!?", vervolgt de aanvoerder. 

Kampioenschap echte prijs
PSV lijkt het seizoen nu af te gaan sluiten als nummer twee met twee prijzen (KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal). Toch is het seizoen voor De Jong niet helemaal geslaagd. "Uiteindelijk voetbal je om prijzen te pakken, maar de enige echte prijs is het kampioenschap. Dat wil je als eerste pakken. Dat gaat ‘m niet meer worden, daar kunnen we eerlijk over zijn. We kunnen heel tevreden zijn over hoe we nu bezig zijn, alleen het liefst wil je het kampioenschap pakken. Dat is het belangrijkste."