Perez en Vink over Ajax-schlemiel Brobbey

Perez over Ajax-schlemiel Brobbey: 'Als je dat erkent, kan je beter stoppen'

30 april om 21:36

Marciano Vink kan niet begrijpen dat Brian Brobbey een penalty nam in de verloren bekerfinale van Ajax tegen PSV, tot verbazing van Kenneth Perez. De Deen vond het juist niet meer dan logisch.

Brobbey miste zijn strafschop, net als André Ramalho, Jurriën Timber, Ibrahim Sangaré en Edson Álvarez. "Ik snap dat je als spits graag een penalty wil nemen, maar als je zelf al weet dat je niet de rust en kalmte heb om er één te nemen...", reageert Vink vol ongeloof bij ESPN.

"Als je dat gaat erkennen, kan je beter stoppen", reageert Perez op de woorden van zijn collega. Vink: "Het is toch niet zo erg als hij 26 goals maakt, maar geen penalty neemt? Hij heeft bewezen dat zijn trap niet vast genoeg is voor een penalty. Het zit gewoon niet in hem. Dan stel je jezelf geen kandidaat om een penalty te nemen."

Perez vindt het op zijn beurt niet meer dan logisch dat Brobbey achter de bal ging staatn. "Onder deze omstandigheden, met zo weinig spelers helemaal. Zelfs Álvarez en Mika Godts (17) moesten een penalty nemen. Álvarez mag never nooit de vijfde penalty nemen..."