Veerman spreekt zich uit tegen 'kinderachtig en onnodig' gedrag

Veerman neemt woord in kleedkamer PSV: 'Ik hou niet van dat gedrag'

30 april 2023 om 22:00
Laatste update: 30 april 2023 om 22:07

Joey Veerman heeft niets met de opgefokte sfeer die de bekerfinale tussen Ajax en PSV kenmerkte. 'Kinderachtig en onnodig gedrag', vindt de uitblinkende middenvelder.

Met bijzonder onsympathiek gedrag maakten de spelers van Ajax en PSV er bij vlagen een gênante vertoning van in De Kuip. Aan Veerman is het niet besteed. "Het is gewoon kinderachtig en onnodig gedrag, iedereen die elkaar in de haren vliegt en elkaar steeds van die duwtjes geeft in de rug bij opstootjes. Ik hou er niet van", zegt hij tegen ESPN.

"Nu zullen mensen wel weer zeggen: Oh, Veerman is een mooiweervoetballer. Maar het is gewoon vervelend gedrag", vervolgt de Volendammer. "Ik zei al in de rust dat we daar niks mee bereiken en dat Ajax dat juist wil. Ik denk dat ik nog wel lekker heb kunnen voetballen."

Het algehele niveau in de bekerfinale was niet om over naar huis te schrijven, erkent Veerman. "Maar voor ons maakt dat even geen reet uit nu. De beker is gewoon een heel mooie prijs. Ik vind niet dat we kunnen zeggen dat het seizoen mislukt is omdat we geen kampioen gaan worden."