Van Bommel wijst naar Overmars na eerste prijs

Van Bommel wijst naar Overmars na eerste prijs: "Dat is ook zijn kwaliteit"

1 mei 2023 om 07:29
Laatste update: 1 mei 2023 om 09:11

Op de dag dat zijn oude club PSV de KNVB Beker won, sleepte Mark van Bommel in België zijn eerste prijs als trainer in de wacht. Hij is er dolblij mee. De Beker van België werd zondag een prooi voor Royal Antwerp FC, dat in de finale afrekende met KV Mechelen (2-0).

"Nu kan niemand meer zeggen dat ik nog niets gewonnen heb als coach", lacht Van Bommel optekenen in de Belgische media. "Ik hoorde dat wel vaker de afgelopen weken. Alleen vergeten mensen dat ik nog maar aan mijn tweede volledige seizoen bezig ben, hè. Het lijkt misschien dat ik al langer trainer ben - en zo voelt het ook - maar dat is niet zo."

Het aandeel van technisch directeur Marc Overmars in het succes kan volgens Van Bommel niet onderschat worden. "Marc is bijna elke dag op de club. Hij ziet alles. Vaak is hij daardoor veel dingen voor, waardoor wij als technische staf heel makkelijk kunnen werken. En daarbuiten heeft hij een paar spelers aangetrokken die hier uitstekend passen. Dat is ook zijn kwaliteit."

Dat Van Bommel zijn bekermedaille na ontvangt meteen wegstopte, zorgde voor wat scheve gezichten in België. Zelf heeft hij daar een goede verklaring voor. "Ik had hem als speler na de gewonnen Champions League-finale in 2006 met FC Barcelona om mijn nek. Toen zijn we met zijn allen gaan springen en ben ik mijn medaille kwijtgeraakt. Daarom deed ik hem nu snel in mijn zak, dan verlies ik hem niet."