Stadiondirecteur De Kuip doet boekje open

Stadiondirecteur geeft details over vernielingen De Kuip: 'Ben flink geschrokken'

1 mei 2023 om 11:22
Laatste update: 1 mei 2023 om 14:05

Stadiondirecteur Lilian de Leeuw heeft tekst en uitleg gegeven over de vernielingen die hebben plaatsgevonden in De Kuip voor, tijdens en na de bekerfinale. De directeur is flink geschrokken van de schade..

De Leeuw spreekt met RTV Rijnmond over wat ze aantrof na de frustrerende finale tussen Ajax en PSV. "Het was de eerste keer dat ik als directeur mocht meemaken dat Ajax- en PSV-supporters voor een bekerfinale de Kuip bezochten. Hoewel ik niet naïef ben en vooraf was gewaarschuwd voor vernielingen, was het toch schrikken toen ik na afloop met eigen ogen de aangerichte schade zag en de eerste rapportages en foto's ontving van wat er allemaal is vernield of beschadigd."

Na de bekerfinale gingen er op social media al foto's en video's rond van de schade in De Kuip. De Leeuw verduidelijkt de situatie. "Door het hele stadion, maar met name bij de vakken met Ajax-fans en aan de Olympiazijde waar supporters van beide teams door elkaar zaten, is flink huisgehouden. Daarbij moet je denken aan een flink aantal gesneuvelde toiletgroepen, gesloopte stoelen en het massaal met stickers beplakken van muren en overige zaken."