Spelersvakbond wil geen maatregelen na bekerfinale: 'Is daarna niks aan de hand'

Spelersvakbond wil geen maatregelen na bekerfinale: 'Is daarna niks aan de hand'

1 mei om 18:38
Laatste update: 1 mei om 19:50

Evgeniy Levchenko, voorzitter van de spelersvakbond in Nederland, vond dat sommige onsportieve uitingen in de bekerfinale echt niet konden. Dat vertelt de oud-speler aan NOS. Toch vindt hij ook dat veel acties die tijdens Ajax - PSV werden gedaan er ook een beetje bijhoren.

"Natuurlijk vind ik dat elleboogjes, kopstoten en duwen en trekken harder aangepakt zouden moeten worden", luidt de eerste reactie van Levchenko op de onsportieve bekerfinale. "Ik heb veel dingen gezien die niet leuk waren voor kinderen. Hoe de spelers in de eerste helft met elkaar omgingen, dat moet op een andere manier. Je moet niet ten koste van alles willen winnen. ls je onsportief speelt, verdien je het wat mij betreft niet om te winnen."

Toch kan Levchenko ook goed begrijpen waarom de spelers dit gedrag vertoonden. "Je mag elkaar best een beetje uitdagen op het veld. We moeten de sport niet volledig killen door alle emoties weg te halen. De spelers moeten vanuit hun emotie kunnen handelen. Je mag best ver gaan. Overtredingen, elkaar vasthouden en een beetje zuigen, dat moet kunnen."

Uiteindelijk ziet Levchenko niks in maatregelen na de bekerfinale. "Het blijft wel emotie. Sommige spelers gaan wat verder dan alleen maar netjes spelen. Maar ik denk dat aanvoerders Luuk de Jong en Dusan Tadic elkaar na afloop gewoon de hand hebben geschud, dan is er niks meer aan de hand."