Sneijder vernietigend voor Ajax-routiniers: 'Hebben zich bewust laten wisselen'

Sneijder hekelt Ajax-trio: 'Het is suggereren wat ik doe, maar ik zie dat'

1 mei om 21:34
Laatste update: 1 mei om 21:55

Wesley Sneijder laakt de ervaren spelers bij Ajax. De recordinternational van Oranje vindt het onbegrijpelijk dat de zeventienjarige Mika Godts in de finale van de KNVB Beker tegen PSV een penalty moest nemen.

Sneijder vraagt zich af hoe John Heitinga komende zaterdag tegen AZ gaat aantreden. "Mohammed Kudus is terug. Ik denk dat ze bij Ajax in de stress zijn. Ze vragen zich af wat ze met Tadic aan moeten, in plaats van dat ze bezig zijn hoe ze AZ moeten verslaan", zegt de voormalig middenvelder bij Veronica Offside. Sneijder is ervan overtuigd dat de Servische aanvoerder aan de aftrap staat. "Heitinga verdient heel veel krediet als hij zegt: Dat hele elftal gaat op de schop."

Naast Tadic doet Heitinga er volgens Sneijder goed aan om meerdere vaste waarden te passeren. "Dan maar met jonge gastjes die met zeventien jaar een penalty durven te nemen. En niet die gasten die zich in minuut 115 laten wisselen omdat ze te bang zijn om een penalty te nemen", foetert Sneijder, doelend op Davy Klaassen en Steven Bergwijn. "Als je 115 minuten kan spelen, kan je toch ook 120 minuten spelen?"

Sneijder vermoedt dat Klaassen zich bewust heeft laten wisselen. "Angst", zegt hij. "Klaassen was alleen maar met andere dingen bezig en zat niet in de wedstrijd. Het is suggereren wat ik doe, maar ik zie dat. Die hebben zich bewust laten wisselen. Klaassen, met al zijn ervaring, moet het niet van een ventje van zeventien laten afhangen..."