Sneijder over Heitinga

Sneijder pleit voor nieuwe Ajax-trainer: 'Ze hebben die jongen kapotgemaakt'

2 mei 2023 om 07:28

Wesley Sneijder denkt dat het beter is voor Ajax als er volgend seizoen een nieuwe trainer voor de groep staat. Het lijkt de oud-middenvelder verstandig als John Heitinga komende zomer een stap terug doet, maar de wijze waarop de club momenteel omgaat met de trainer schiet bij Sneijder in het verkeerde keelgat. 

"Het is niet meer te behouden", aldus Sneijder maandagavond bij Veronica Offside. "John is een goede vriend van me, daarom is het moeilijk om kritisch te zijn, maar het moet wel. Hij is erin gestapt en er is eigenlijk weinig veranderd. Hij is op dezelfde voet verder gegaan als Schreuder."

Sneijder somde vervolgens de prestaties van Heitinga bij Ajax op. "Europees zijn ze uitgeschakeld door die Duitsers (Union Berlin, red.), het kampioenschap is weg en de tweede plek wordt ook nog lastig voor ze. En hij heeft de bekerfinale niet gewonnen. Dan moet je objectief zijn: het is niet genoeg."

De oud-speler van Real Madrid en Internazionale geeft daarbij wel aan dat Heitinga door Ajax in deze positie is gedrukt. "Sinds hij is aangesteld als hoofdtrainer is hij nog geen moment beschermd door iemand van de club. Niemand die voor de camera zegt dat ze een traject ingaan met Heitinga. Duidelijke taal. Dit kan toch niet? Wat ze hebben gedaan. Ze hebben die jongen kapotgemaakt."