Feyenoord maakt prioriteit van Zerrouki

VI: Feyenoord maakt prioriteit van Zerrouki, Rotterdammers praten met FC Twente

2 mei 2023 om 09:06
Laatste update: 2 mei 2023 om 09:24

Ramiz Zerrouki moet de eerstvolgende versterking van Feyenoord worden met het oog op volgend seizoen. Dat meldt Voetbal International. De middenvelder van FC Twente werd al vaker in verband gebracht met een overstap naar de Rotterdammers, maar nu lijkt er schot in de zaak. 

Feyenoord probeerde Zerrouki in het verleden al drie keer eerder weg te halen bij Twente, dat lang niks toegaf. Tot nu. Volgens VI is er 'beweiging' en zijn beide clubs weer on 'speaking terms'.

De aanstaande landskampioen ziet in de middenvelder een directe versterking, ook al beschikt de club al over een groot aantal middenvelders. De clubdirectie is zich bewust van het feit dat het met het oog op de Champions League volgend seizoen over een brede selectie moet beschikken, waarin een rol voor Zerrouki is weggelegd. 'Een kwalitatief én kwantitatief sterke selectie is een voorwaarde dat de Champions League straks niet ten koste gaat van de prestaties in de Eredivisie.'

Onlangs liet Jan Streuer zich al uit over het onafwendbare vertrek van Zerrouki. "Die speler die gaat weg, die moet ook weg. Dat is voor iedereen het beste. Er zijn meerdere clubs die geïnteresseerd zijn, maar het wordt nu tijd dat hij gaat", aldus de vertrekkend technisch directeur van FC Twente op 16 april bij Goedemorgen Eredivisie.

Zerrouki heeft bij Twente nog een contract tot medio 2024. Feyenoord legde eerder al Thomas van den Belt vast voor komend seizoen. De (eveneens) middenvelder komt over van PEC Zwolle.