Ajax verlangt komende zomer ongeveer vijftig miljoen euro voor Jurriën Timber.

'Ajax wil Timber niet kwijt, maar bepaalt wel alvast vraagprijs voor verdediger'

2 mei 2023 om 13:43
Laatste update: 2 mei 2023 om 14:00

Ajax verlangt komende zomer ongeveer vijftig miljoen euro voor Jurriën Timber. Dat meldt Florian Plettenberg, journalist bij de Duitse tak van Sky Sport. Timber beschikt bij Ajax nog over een contract tot medio 2025. 

Timber werd afgelopen zomer al in verband gebracht met een vertrek uit Amsterdam. De 21-jarige verdediger bleef uiteindelijk, maar een exit lijkt na dit seizoen onafwendbaar, zo liet hij zelf al in gesprek met De Telegraaf weten. "Een transfer komt wel steeds dichterbij."

Ajax lijkt hem overigens koste wat kost te willen behouden. De club ziet in hem een vooralsnog onmisbare schakel, ook met het oog op volgend seizoen. Mochten er concrete biedingen komen, waar op dit moment nog geen sprake van is, dan verlangt de regerend landskampioen om en nabij de 50 miljoen euro.

De Oranje-international maakte in maart 2020 zijn debuut voor Ajax tegen sc Heerenveen, in het laatste duel voor de grote corona-break. Sindsdien speelde hij 117 wedstrijden voor de Amsterdammers. Eind vorig seizoen leek het er even op dat hij in de voetsporen van Erik ten Hag de overstap zou maken naar Manchester United, maar dat ging niet door. 

Dit seizoen komt Timber wat minder goed uit de verf. Volgens Marco van Basten heeft dat voornamelijk te maken met zijn ploeggenoten, en niet met het talent zelf. "Zo’n jongen als Timber is een goede speler, maar die loopt met een stel vuilnismannen om zich heen. Hij kan geen normale bal afspelen aan hen", aldus de oud-spits maandagavond bij Rondo.