Koevermans denkt aan opvallende carrièreswitch als scheidsrechter

Koevermans denkt aan opvallende carrièreswitch: 'Ik zoek nu rapporteurs'

2 mei om 15:38

Danny Koevermans denkt aan een opvallende carrièreswitch. De voormalige doelpuntenmachine van PSV, Sparta, AZ én Oranje heeft ambities als scheidsrechter.

"Ik heb dit jaar mijn eerste papiertjes gehaald, en ik zou er graag in doorgaan", zegt Koevermans bij Rondo. "Ik zou graag hoger willen gaan fluiten voor de KNVB. Ik moet nu wat rapporteurs gaan krijgen zodat ze me kunnen beoordelen." Aankomende zaterdag fluit hij de kraker tussen FCV JO19 en Schaarsberg JO19. "Daar heb ik nu al zin in."

Koevermans voelt zich als een vis in het water als scheidsrechter. "Ik vind het leuk om op het veld te staan en te fluiten. Ik kijk vaak naar scheidsrechters op het veld, hoe zij bewegen en wat de looplijnen zijn. Ik zou het prachtig vinden als ik straks nog richting de Vierde en Derde Divisie zou mogen."

Koevermans kende een doelpuntrijke loopbaan met naast PSV ook periodes bij Sparta, FC Utrecht, Toronto FC en AZ. Met de Eindhovenaren werd hij in 2008 kampioen van de Eredivisie. In totaal maakte hij 71 goals in 169 Eredivisie-wedstrijden. Ook speelde hij vier interlands. Hij is nu hoofdtrainer van amateurclub RKSV Merefeldia.