Koevermans ziet 'buitencategorie' bij PSV: 'Ik zet met plezier de tv aan'

Koevermans ziet 'buitencategorie' bij PSV: 'Ik zet met plezier de tv aan'

Danny Koevermans spotte twee Eredivisie-uitblinkers tijdens FeyenoordPSV (2-2). De voormalig aanvaller nam Cody Gakpo en Cyriel Dessers op in zijn elftal van de week.

Koevermans was de rapporteur van de week van De Telegraaf en stelde Gakpo in zijn favoriete elftal als linksbuiten op. "Hij is in de Eredivisie buitencategorie en maakte twee uitstekende goals in de topper tegen Feyenoord", zo valt er te lezen. "Het had mooi geweest voor de mensen in Brabant wanneer hij zich na de bekerfinale opnieuw tot matchwinner kon kronen."

Het is nog niet duidelijk of de aanvaller volgend seizoen nog steeds bij PSV actief is. Koevermans zou het begrijpen als Gakpo weggaat. "Het zou voor PSV mooi zijn als hij nog een jaartje blijft, maar ik denk wel dat hij een transfer gaat maken. Gaat hij naar Engeland, dan zet ik met alle plezier de tv voor hem aan."

Cyriel Dessers staat in de spits van het elftal van Koevermans. "Hij was weer een aantal keer heel gevaarlijk en legde er in minuut 86 en 96 weer twee binnen, tegen PSV. Hij doet wat ’ie moet doen, waar een spits op beoordeeld wordt. Dat het geen penalty waard was is iets anders, maar hem zo koel binnenschieten op dat moment: geweldig gedaan opnieuw. Ik zou de arbitrage trouwens schorsen na het penaltymoment, haha!"

Het volledige Elftal van de Week van Koevermans: Wellenreuther; Dammers, Márquez, Vriends; Namli, Zerrouki, Flemming, Clement; Gakpo, Dessers, Sarr.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s