'Nieuwe Leeds-manager krijgt bij handhaving drie miljoen pond voor vier duels'

'Leeds deelt monsterbonus van drie miljoen uit aan nieuwe coach bij handhaving'

2 mei om 20:14
Laatste update: 2 mei om 20:18

Sam Allardyce wordt naar alle waarschijnlijkheid de coach van Leeds United voor de laatste vier wedstrijden en volgens The Times kon hij dat ook bijna niet afslaan. De manager zou namelijk een bonus krijgen van ruim drie miljoen pond, als de club dit seizoen in de Premier League blijft.

Allardyce zou sowieso een salaris krijgen van zo’n 500.000 pond, omgerekend rond de 570.000 euro. Mocht hij dus in de Premier League blijven met Leeds United, dan komt daar nog eens een smak geld van 2,5 miljoen pond bovenop. Naar verwachting wordt de komst van Allardyce woensdagochtend bekendgemaakt. Gemiddeld levert een seizoen in de Premier League een club rond de honderd miljoen pond op.

Leeds bivakkeert op dit moment vlak boven de degradatiestreep. Op doelsaldo blijven ze de nummer achttien Nottingham Forest nog net voor. Ook de nummer zestien Leicester City heeft dertig punten, maar hun doelsaldo is ook beter dan dat van Leeds. De nieuwe ploeg van Allardyce wacht wel een loodzwaar programma met duels tegen Manchester City, Newcastle United, West Ham United en Tottenham Hotspur.