'Nieuwe Premier League-interesse voor Dumfries: Inter stelt vraagprijs vast'

'Chelsea en Man United krijgen concurrentie in strijd om handtekening Dumfries'

3 mei 2023 om 15:13

Newcastle United heeft zijn oog laten vallen op Denzel Dumfries, meldt La Gazzetta dello Sport. Rafaela Pimenta, de zaakwaarnemer van de vleugelverdediger, heeft al gesprekken met diverse Premier League-clubs gevoerd. 

Inter moet, om de boekhouding op orde te krijgen, komende zomer minimaal één financiële klapper slaan. Het is daarom aannemelijk dat Dumfries deze zomer vertrekt uit Milaan. Volgens de roze sportkrant zal de Nederlander, Marcelo Brozovic óf André Onana zijn geluk elders gaan beproeven. Newcastle is een van de potentiële bestemmingen voor de Oranje-international.

Manchester United en Chelsea tonen eveneens belangstelling in Dumfries. United wil naar verluidt een dubbelslag slaan en ook Lautaro Martínez aantrekken. Inter is er niet happig op om de Argentijn te verkopen, klinkt het. Pimenta zou al met meerdere Premier League-clubs om tafel zijn geweest. Inter verlangt naar verluidt veertig miljoen euro voor Dumfries, die tot de zomer van 2025 vastligt. Het is onduidelijk of The Magpies bereid zijn een dergelijk bedrag te betalen.

Dumfries maakte in 2021 voor vijftien miljoen euro de overstap van PSV. Tot dusver kwam Dumfries 87 keer uit voor I Nerazzuri. Daarin scoorde de rechtsback zeven keer en gaf hij twaalf assists.