'Van Bommel wilde professionaliseren, niet iedereen bij PSV nam 'm dat in dank af'

'Van Bommel wilde professionaliseren, niet iedereen bij PSV nam 'm dat in dank af'

3 mei om 16:51

Mark van Bommel heeft te weinig waardering gekregen van PSV. Althans, dat stelt Bert van Marwijk, die als schoonvader van dicht bij meemaakte hoe de huidige trainer van Royal Antwerp FC in Eindhoven zijn eerste stappen als trainer zette. 

Van Marwijk zag hoe Van Bommel ten onder ging bij de club waarvoor hij als speler 274 keer uitkwam. "Mark wilde te snel. Maar achteraf had hij wél gelijk. Bijna alles wat hij wilde verbeteren, intern, is uiteindelijk ook uitgevoerd. Mark wilde verder professionaliseren, maar dat werd hem niet door iedereen in dank afgenomen", zegt de oud-bondscoach tegen Voetbal International. "Hij heeft dat zelf ook niet altijd handig aangepakt. Hij had met sommige situaties wel wat vriendelijker om kunnen gaan, zal ik maar zeggen."

Met Antwerp vierde Van Bommel afgelopen weekend zijn eerste prijs als trainer. De coach moet zijn tong niet uitsteken naar PSV en Wolfsburg, vindt Van Marwijk. "De resultaten spreken voor zich. Iedereen gaat nu natuurlijk weer nadenken over wat er eerder is gebeurd. Dat ze bij PSV destijds misschien toch te snel hebben gehandeld. En zeker bij Wolfsburg."