Wedstrijdverslagen Serie A

Lazio stelt Napoli-feest weer uit, Inter slacht Verona en Milan bijt zich vast

3 mei 2023 om 22:57
Laatste update: 3 mei 2023 om 23:06

Napoli moet het kampioensfeest opnieuw uitstellen. SS Lazio won in eigen huis van Sassuolo, waardoor de festiviteiten in de Italiaanse havenstad nog even op zich moeten laten wachten. Internazionale speelde tegelijkertijd tegen Verona, dat in eigen huis tegen een vernedering aanliep. Voor AC Milan was het een om avond om snel te vergeten. 

SS Lazio - Sassuolo
In Napoli keek men woensdagavond vol verwachting naar het duel tussen 'achtervolger' Lazio en Sassuolo. Bij puntverlies zou de club voor het eerst in 33 jaar kampioen worden van Italië, nadat het afgelopen zondag in eigen huis niet lukte tegen Salernitana. 

Lazio kwam na veertien minuten spelen echter al op voorsprong. Felipe Anderson nam de bal fraai aan na een schitterende pass van Marcos Antônio en vond het net: 1-0. In de slotfase maake Toma Basic nog de bevrijdende 2-0. Donderdagavond krijgen de Napolitanen een nieuwe kans op het binnenhengelen van de titel. Dan staat het uitduel met Udinese op het programma. 

Verona - Internazionale 
Inter had totaal geen kind aan Verona. Met Stefan de Vrij en Denzel Dumfries in de basis werd er met liefst 0-6 gewonnen van de laagvlieger. Adolfo Gaich hielp de bezoekers in het zadel met zijn eigen doelpunt, waarna het begon te lopen bij de halve finalist van de Champions League. 

Eerst scoorde Hakan Chalhanoglu een prachtgoal, waarna Edin Dzeko (twee keer) en Lautaro Martínez (ook twee keer) de eindstand bepaalde. Door de zege komt Inter op zestig punten, drie minder dan nummer drie Juventus. Volgende week woensdag staat deel één van het CL-tweeluik met AC Milan op het programma, dat zichzelf geen goede dienst bewees.

AC Milan - Cremonese
Milan is in de strijd om een Champions League-ticket tegen pijnlijk puntverlies aangelopen. Tegen Cremonese, de nummer negentien van de ranglijst, werd het 1-1. De thuisploeg was heer en meester, maar wist de grote hoeveelheid balverlies niet om te zetten in doelpunten. Cremonese nam in de 77e minuut via David Okereke zelfs brutaal de voorsprong. Junior Messias voorkwam in de absolute slotfase nog een beschamende nederlaag, al zal zijn treffer allesbehalve voor een feeststemming zorgen.

Overige uitslag
Monza - AS Roma: 1-1