'Liverpool in gesprek met speler van Brighton'

'Liverpool legt plan voor aan wereldkampioen, gesprekken in vergevorderd stadium'

4 mei om 10:39
Laatste update: 4 mei om 11:33

Liverpool FC hoopt de komende weken Alexis Mac Allister los te weken bij Brighton & Hove Albion FCThe Reds hebben het project dat zij voor ogen hebben aan de Argentijn voorgesteld en de gesprekken bevinden zich inmiddels in een vergevorderd stadium.

Transferexpert Fabrizio Romano meent dat de Argentijn, die tijdens het WK in Qatar een grote rol vertolkte als afjager op het middenveld, spoedig Brighton zal verlaten. Liverpool zit op het vinkentouw om de wereldkampioen in te lijven en heeft de nodige gesprekken al gevoerd. De ploeg van Jürgen Klopp neemt aan het einde van het seizoen hoogstwaarschijnlijk afscheid van onder meer James Milner en hoopt met de 24-jarige Mac Allister enige verjonging in de ploeg te brengen.

Mac Allister verliet in 2019 Argentinos Jrs. om zich bij Brighton te voegen, die hem nog een jaar bij Boca Juniors stalde. De middenvelder ligt tot 2025 vast bij de Seagulls en heeft een optie voor een extra seizoen in zijn contract staan. De Argentijn, die een marktwaarde van ruim 40 miljoen euro kent, scoorde dit seizoen acht keer en gaf één assist in de Premier League