FC Utrecht-td Jordy Zuidam over transfers

FC Utrecht lijkt topscorer te gaan verliezen: 'We moeten transfers maken'

4 mei om 16:16
Laatste update: 4 mei om 16:21

De komende transferperiode van FC Utrecht lijkt een komen en gaan van spelers te worden. Technisch directeur Jordy Zuidam laat weten dat de club vanuit financieel oogpunt genoodzaakt is een aantal spelers te verkopen, maar dat er achter de schermen ook werk wordt gemaakt van meerdere contractverlengingen.

Utrecht sloeg onlangs met het binnenhalen van Souffian El Karouani al de eerste slag met het oog op volgend seizoen. De linksback komt transfervrij over van NEC.  Zuidam hoopt ook dat Bas Dost en Sander van der Streek volgend seizoen nog te bewonderen zijn in de Galgenwaard. "Met Dost hebben we afgesproken om daar de komende periode over in gesprek te gaan", zo laat hij weten aan ESPN.

"Met Van der Streek waren we al in gesprek, maar we kennen zijn ambities", vervolgt de TD. "Hij wil misschien een stap maken naar het buitenland. We doen er als club wel alles aan om hem te behouden." Zuidam geeft aan ook te willen verlengen met clubicoon Mark van der Maarel, die ook na zijn carrière een rol moet gaan vervullen bij de Domstedelingen.

Douvikas en Booth
Utrecht is daarnaast ookgenoodzaakt om een aantal spelers te verkopen. Zo lijkt de kans aanwezig dat uitblinkers Anastasios Douvikas en Taylor Booth na dit seizoen een stap maken, en loopt het huurcontract van doelman Vasilios Barkas af. "Om eerlijk te zijn is de kans minimaal dat hij blijft. Van spelers als Booth en Douvikas weet ik dat er veel interesse is. Als we de club gezond willen houden, moeten we transfers maken. We hebben als doel om voor zo’n 12 miljoen euro te verkopen. Dat moeten we volgend jaar weer doen. Dan zijn dat jongens die een waarde vertegenwoordigen."