Giovanni van Bronckhorst over aanstaande landstitel Feyenoord

Van Bronckhorst zag in 2017 meer weerstand: 'Ander niveau dan het huidige Ajax'

5 mei om 08:20
Laatste update: 5 mei om 08:42

Giovanni van Bronckhorst is van mening dat Feyenoord bij het laatste kampioenschap in 2017 op meer weerstand stuitte dan dit seizoen. De oud-trainer van de Rotterdammers, die de aanstaande landstitel van zijn grote liefde zeer verdiend vindt, wijst daarbij naar het Ajax van Peter Bosz. 

Feyenoord kan komende zondag kampioen worden op bezoek bij Excelsior. Daarvoor is het ook afhankelijk van PSV, dat een dag daarvoor punten moet verspelen bij Sparta. Mocht dat gebeuren, dan kan het na 2017 weer een landstitel bijschrijven.

Destijds was Van Bronckhorst de trainer. "De weerstand in 2017 was volgens mij groter", aldus het clubicoon in een interview met het Algemeen Dagblad. "Wij speelden tegen één van de sterkste Ajax-elftallen van de laatste jaren. Met Hakim Ziyech, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Kasper Dolberg, Davinson Sánchez, André Onana. Dat was een ander niveau dan het huidige Ajax. Een van de beste Ajax-elftallen in de laatste twintig jaar. Maar wij bleven ze voor. De verschillen in de top van de Eredivisie waren toen voor mijn gevoel veel kleiner."

Feit is dat Feyenoord dit seizoen een stuk stabieler is dan Ajax en PSV. "Dit Feyenoord steekt er echt bovenuit in Nederland", vervolgt Van Bronckhorst. "De fitheid valt op. Maar Feyenoord is ook professioneler geworden." Als de Rotterdammers gehuldigd worden, gebeurt dat uiteraard op de Coolsingel. "Ik heb het meegemaakt vanaf het bordes, als speler toen we de beker wonnen en later als trainer. En geloof me, dat is heel bijzonder. Dat is een gevoel dat Arne Slot en zijn stafleden tot in lengte van jaren zullen koesteren. Maar om daar beneden te gaan staan tussen al die mensen, dat is mij iets te druk."