Bergwijn denkt niet aan trainerschap

Bergwijn ambieert geen trainersrol: 'Hierna wil ik met mijn gezin zijn'

5 mei om 20:44
Laatste update: 6 mei om 00:07

Steven Bergwijn denkt er niet aan om na zijn carrière als profvoetballer aan de slag te gaan als trainer. De pas 25-jarige aanvaller wil na het afsluiten van zijn carrière meer tijd met zijn gezin doorbrengen. 

Bergwijn spreekt met Ajax Inside over zijn leven na het voetbal en is duidelijk. De speler wil wel in het voetbalwereldje actief blijven, maar niet als trainer. "Vroeger zei ik altijd van wel, maar nu niet meer. Je wilt gewoon met je familie en gezin zijn. Als trainer beleef je alles weer opnieuw. Dan ben je weer weg en maak je nog langere dagen. Ik denk dus dat het niets voor mij is. Ik denk dat ik liever zaakwaarnemer zou worden."

De speler van Ajax heeft nog genoeg jaren in de tank, maar weet wel alvast waar hij zijn carrière wil afsluiten. "Het is nog ver weg, maar ik denk gewoon hier. Ik zou mijn carrière in Nederland willen afsluiten. Zolang mijn lichaam het doet, blijf ik spelen. En zolang ik er plezier in houd, maar dat blijf ik altijd wel houden", besluit Bergwijn. De linksbuiten kwam in de zomer van 2022 voor dertig miljoen euro over van Tottenham Hotspur en ligt tot 2027 vast in de hoofdstad.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!