Groenendijk sluit ADO-terugkeer niet uit

Groenendijk klaar in Turkije: 'Zolang ADO niet belt, is er niets aan de orde'

6 mei 2023 om 10:47
Laatste update: 6 mei 2023 om 11:13

Alfons Groenendijk trekt na een periode van twee jaar de deur dicht bij het Turkse Antalyaspor. De oefenmeester, die in het verleden onder meer bij ADO Den Haag actief was, sluit een rentree bij de Nederlandse club niet uit. 

Groenendijk spreekt in een uitgebreid interview met Omroep West over zijn periode in Turkije. In zijn eerste seizoen werd Groenendijk, assistent-trainer van Nuri Sahin, knap zevende in de Süper Lig, nu staat Antalyaspor op plek twaalf. "Het is een heel hectisch voetballand, maar het niveau is goed. Alle uitwedstrijden gaan per vliegtuig en je maakt lange dagen. Je bent altijd wel keihard aan het werk. Uiteindelijk was het een heel boeiende ervaring", meent de trainer.

De 58-jarige trainer fungeerde de laatste twee seizoenen als assistent en is weer toe aan een hogere functie. "Ik ben hier de zogeheten head coach. Met Nuri Sahin heb ik iemand boven me. Uiteindelijk heb ik hiervoor tien jaar zelf de verantwoordelijkheid gehad en dat is wel iets dat ik weer nastreef."

De Nederlander stond tussen 2017 en 2019 102 wedstrijden aan het roer bij ADO en sluit een terugkeer niet uit. "Natuurlijk is het een club die ik volg. Ik moet heel eerlijk zeggen dat je daar niet zo van loskomt, ook al ben je in Turkije. Zolang ADO me niet belt, is het niet aan de orde en denk ik er niet over na."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!