LIVE-discussie NEC en Heerenveen

LIVE-discussie: NEC beschikt weer over creatieveling, geen wijzigingen Heerenveen

6 mei om 19:10

NEC Nijmegen en sc Heerenveen strijden zaterdagavond voor mogelijke play-offs voor Europees voetbal. Bij NEC keert Oussama Tannane terug, terwijl De Superfriezen de gebruikelijke namen op het wedstrijdformulier tonen. 

Bij NEC is de terugkeer van Tannane de grootste meevaller voor de Nijmegenaren. De creatieveling moest de laatste weken vanaf de zijlijn toekijken vanwege een hamstringblessure, maar nu is de voetballer weer in de basis te vinden. NEC staat in punten gelijk met sc Heerenveen, maar kent een beter doelsaldo en kan met een overwinning tijdelijk voorbij nummer acht RKC Waalwijk.

Bij Heerenveen staan de gebruikelijke namen op papier en zal men vooral naar Sydney van Hooijdonk kijken. De spits was dit seizoen al goed voor vijftien treffers in de Eredivisie en scoorde acht keer in zijn laatste zeven wedstrijden. De twee ploegen trappen om 20.00 uur af in Nijmegen.

Opstelling NEC Nijmegen: Cillessen, Sandler, Márquez, Tavsan, Mattson, Tannane, El Karouani, Dimata, Schöne, Van Rooij, Proper
Opstelling sc Heerenveen: Mous, Van Ewijk, Van Ottele, Bochniewicz, Köhlert, Tahiri, Haye, Olsson, Van Amersfoort, Van Hooijdonk, Sahraoui