Ten Cate (68) neemt nieuwe trainersklus aan en hoopt op deelname WK 2026

Ten Cate (68) neemt nieuwe trainersklus aan en hoopt op deelname WK 2026

6 mei om 19:23
Laatste update: 6 mei om 19:37

Henk ten Cate heeft een nieuwe trainersklus aangenomen. De 68-jarige oefenmeester gaat als assistent-bondscoach aan de slag bij de nationale ploeg van Suriname.

Ten Cate gaat in Suriname bondscoach Aron Winter bijstaan. Sinds zijn vertrek bij Al-Wahda in de Verenigde Arabische Emiraten in 2021 heeft Ten Cate geen klus meer gehad. In het verleden was hij onder meer eindverantwoordelijke bij Ajax en Sparta Rotterdam, terwijl hij assistent-trainer was bij onder andere FC Barcelona en Chelsea.

Op de officiële kanalen zegt Ten Cate 'bijzonder blij' te zijn met zijn nieuwe functie. Hij hoopt met Suriname op deelname aan de Gold Cup en het WK 2026 Canada, de Verenigde Staten en Mexico.. De moeder van Ten Cate is Surinaams, waardoor de trainer voor het eerst in zijn carrière in zijn moederland aan de slag gaat. 

Ten Cate wil ook spelers met een dubbel paspoort ervan overtuigen voor Suriname te kiezen. Dit zal hij samen met technisch adviseur Brian Tevreden oppakken. Ryan Koolwijk en Roberto Godeken zijn de andere assistenten van Winter.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!

Lees meer over:

Deel via