PSV-matchwinner kijkt in de spiegel: 'Het ligt aan mezelf, als ik fit ben...'

PSV-matchwinner kijkt in de spiegel: 'Het ligt aan mezelf, als ik fit ben...'

6 mei om 21:26

Matchwinner Anwar El Ghazi is blij met de overwinning van PSV op Sparta Rotterdam (0-1). De buitenspeler moet het de voorbije periode voornamelijk doen met invalbeurten en begrijpt de keuzes van trainer Ruud van Nistelrooij.

Een kwartier voor tijd tekende El Ghazi voor de enige goal van de wedstrijd. "Niets bijzonders, gewoon een intikkertje", zegt hij tegen ESPN over zijn treffer. "Ik sta op de juiste plek. Dit had mijn oma ook gekund." Zes dagen na het winnen van de KNVB Beker moest PSV weer aantreden in Eredivisie-verband. "We hebben een leuk feestje achter de rug en waren twee dagen vrij, maar daarna moet de knop wel om."

"Als je nu niet had gewonnen, sta je hier met een rotgevoel", aldus El Ghazi, die benadrukt dat het niet lastig was om de knop om te zetten. De aanvaller kwam niet voor het eerst als invaller binnen de lijnen, maar weigert met een beschuldigende vinger te wijzen. "Dat ik niet in de basis sta, ligt aan mezelf. Of ik speel minder goed, of ik ben continu geblesseerd. Als ik fit was gebleven, had ik meer gespeeld. Als ik fit ben en ritme heb, moet ik vaker aan spelen toekomen."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!