'Bankzitter Hazard neemt besluit over toekomst bij Real Madrid'

'Bankzitter Hazard neemt besluit over toekomst bij Real Madrid'

09-05-2023 11:55
47

Hoewel Eden Hazard voornamelijk de bank warm houdt bij Real Madrid, is hij niet van plan om deze zomer te vertrekken. Dat meldt Relevo. De 32-jarige Belg wil zijn contract uitdienen in de Spaanse hoofdstad.

Hazard ligt nog tot medio 2024 vast bij de Koninklijke. Volgens het doorgaans goed ingevoerde Spaanse medium is de aanvaller daarom van plan om nog één seizoen te blijven, waarna hij al een punt achter zijn loopbaan zou kunnen zetten. 

De gevallen wereldster komt al tijden niet meer voor in de plannen van trainer Carlo Ancelotti. Toch verklaarde Hazard na de gewonnen finale van de Copa del Rey, waarin hij opnieuw geen rol speelde, dat hij het liefst in Madrid blijft. "Ik hoop te blijven en mijn laatste jaar vol te maken", liet hij optekenen.

Hazard en zijn familie hebben het namelijk uitstekend naar hun zin in de Spaanse hoofdstad. Relevo omschrijft hem als een ware familieman, die in de kleedkamer van Real eigenlijk 'met niemand een echte band heeft'. Ook met Ancelotti is de relatie eerder koeltjes, al heeft de voormalig Rode Duivel respect voor de beslissingen van de Italiaan. Hoe dan ook lijkt de loopbaan van Hazard langzaam uit te doven. Een avontuur in het Midden-Oosten of de Verenigde Staten lijkt hem niet te trekken.

Hazard was in 2019 nog dolgelukkig met zijn transfer naar 'droomclub' Real Madrid, dat liefst 115 miljoen euro betaalde aan Chelsea. Het niveau dat hij in Londen aantikte, haalde hij echter nooit in La Liga. De dribbelaar kwam binnen met overgewicht en rolde van de ene in de andere blessure. Ook als hij niet geblesseerd is, heeft hij moeite om fit te worden. Daarom overweegt hij er volgend jaar de brui aan te geven.