Timber zou Ajax kunnen verlaten: 'Speelstijl en speelminuten belangrijkst'

Timber zou Ajax kunnen verlaten: 'Speelstijl en speelminuten belangrijkst'

09-05-2023 18:15 Laatste update: 21:45
93

Jurriën Timber weet nog niet zeker waar hij vanaf de zomer speelt. De verdediger van Ajax besloot vorig seizoen nog een jaar in Amsterdam te blijven en gaat na het seizoen weer zijn opties bekijken.

Timber spreekt over zijn toekomst bij Kick 't Met van Ziggo Sport. De verdediger kan nog alle kanten op, geeft hij toe. "Het is voor mij dezelfde situatie als vorig seizoen. Als ik zeg: ik ga weg, moet het wel passen. Belangrijk is speelstijl, speelminuten... Meedoen om de prijzen is ook belangrijk. Mijn favoriete land? Dat durf ik niet te zeggen."

Voor de speler van Ajax is er weinig veranderd, ondanks het teleurstellende seizoen van de Amsterdammers. "Daarom doe ik hetzelfde als vorig seizoen. De kans is er, het kan gebeuren, maar ik zit ook goed hier. Ik ben nog jong en hier past alles ook bij me. Ik ga rustig kijken."

Ajax verloor de bekerfinale en staat derde in de Eredivisie. Timber zegt iets op te steken van het moeizame seizoen. "Je leert reageren op zulke situaties. Als ik een bekerfinale verlies, kan ik nu beter bij mezelf komen. Je hebt ook dagen dat je denkt, ik blijf nog even geïrriteerd, daar groei je wel in als persoon. Daar kan je nu beter mee omgaan en de frustratie omzetten in motivatie."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!