'Flekken mag hopen op droomtransfer naar nummer negen van Premier League'

'Flekken mag hopen op droomtransfer naar nummer negen van Premier League'

09-05-2023 20:40
17

Mark Flekken mag dromen van een overstap naar de Premier League. Brentford FC is in de markt voor de doelman van SC Freiburg en het Nederlands elftal.

Brentford en Freiburg onderhandelen op dit moment over Flekken, meldt The Telegraph dinsdagavond. Hij moet David Raya, die op interesse van Manchester United en Tottenham Hotspur kan rekenen, vanaf de zomer opvolgen. Het is ook mogelijk dat Flekken en Raya elkaar volgend seizoen gaan afwisselen onder de Brentford-lat.

Freiburg brak vorig jaar het contract van Flekken open, maar zou niet onwelwillend tegenover een deal met Brentford staan. De 29-jarige Limburger moet naar verluidt 11,5 miljoen euro kosten.

Flekken was jarenlang een vrij anonieme keeper in Duitsland, maar groeide de laatste jaren uit tot de nummer één van Bundesliga-subtopper Freiburg. In de winter werd hij nog gelinkt aan Ajax. Hij keepte vier interlands voor het Nederlands elftal. Louis van Gaal, die Flekken naar eigen zeggen 'ontdekte', nam hem niet mee naar het WK in Qatar.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!