AZ kan zich herpakken tegen scherp Vitesse

AZ kan zich herpakken tegen scherp Vitesse

Gepubliceerd: zondag 30 maart 2008 om 12:52zo 30-03-2008 om 12:52

Tegen Vitesse kan AZ niet alleen het hoofd leegspelen, maar ook de eerste zege boeken in elf duels. Door een zeer teleurstellende reeks zijn de Alkmaarders afgezakt naar de onderkant van de middenmoot en spreekt trainer Louis van Gaal zelfs openlijk over een mogelijke degradatie.

Pocognoli, die tijdens de training in botsing kwam met Moussa Dembélé, kan sowieso niet spelen tegen Vitesse. De van griep herstelde Simon Poulsen is nog een vraagteken. Deze week kwam er ook positief nieuws uit de ziekenboeg. Stijn Schaars en Maarten Martens maakten hun rentree op het trainingsveld, maar zitten nog niet op de bank tegen Vitesse.

Voor de Arnhemmers staan er belangrijke punten op het spel in Alkmaar. Bij winst kan Vitesse mogelijk opschuiven naar de negende plek. In dat geval moet FC Utrecht thuis verliezen van FC Twente. Volgens trainer Aad de Mos heeft Vitesse nog negen punten nodig voor een plekje in de play-offs.

De Mos kan tegen AZ geen beroep doen op drie spelers. Onur Kaya, Harrie Gommans en Yu Hai zijn geblesseerd. Daarom gaan de jeugdspelers Wiljan Pluim, Alexander Buttner, Ricky van Wolfswinkel en Kevin van Diermen mee naar Alkmaar.

Eerder dit seizoen wist Vitesse het thuisduel met AZ te winnen (1-0). Het winnende doelpunt werd toen gemaakt door Santi Kolk.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws