Feyenoord werft nieuwe miljoenen

Feyenoord werft nieuwe miljoenen

18-04-2008 10:33

Feyenoord hoopt in de komende periode een overbruggingsfonds van tien miljoen euro binnen te slepen. De volksclub wil het geld vanaf 2016, als het nieuwe stadion er staat, gefaseerd afbetalen, weet het AD. Met het nieuwe stadion groeit ook de begroting naar negentig miljoen euro. Op dit moment werft Feyenoord geld om in de tussentijd sportieve ambities te kunnen verwezenlijken. Het afgelopen jaar werd op deze manier al achttien miljoen euro geincasseerd.

De Rotterdamse club organiseerde woensdagavond een bijeenkomst voor zijn investeerders. Daarbij kwamen veertig nieuwe potiëntele geldschieters opdagen. "Dat was een reusachtige respons", zegt commercieel directeur Chris Woerts. "Wij hebben het idee dat onze voornemens goed ontvangen zijn."

"Van ons hoeven deze mensen niet meteen weer hun portefeuille te trekken. Het was de bedoeling om hen, als investeerders, als eerste te informeren. Daarnaast konden ze nader kennis maken met El Ahmadi en later op de avond schoof de hele eerste selectie aan. Dat werd zeer op prijs gesteld", weet Woerts.