'Overmars gecharmeerd, maar vader Mark lijkt Ruben niet naar Antwerp te halen'

'Overmars gecharmeerd, maar vader Mark lijkt Ruben niet naar Antwerp te halen'

16-05-2023 22:28
41

Bijna de hele Eredivisie zit achter Ruben van Bommel aan, maar vader Mark van Bommel lijkt zijn zoon niet naar Royal Antwerp FC te halen. Met de kwaliteiten van de achttienjarige linksbuiten heeft dat niets te maken, zo benadrukt Het Nieuwsblad.

Volgens de Belgische krant is technisch directeur Marc Overmars zelfs zeer gecharmeerd van de MVV Maastricht-uitblinker, maar een overgang lijkt voor de speler zelf niet de juiste keuze. Antwerp heeft namelijk geen tweede elftal op het tweede niveau in België. Bovendien mogen in de Jupiler Pro League slechts zeven spelers op de bank zitten, terwijl dat er in de Eredivisie twaalf zijn. Voor de Van Bommel-telg is het daarmee lastig om direct minuten te maken bij The Great Old, als hij zich niet meteen in de wedstrijdselectie van zijn vader weet te spelen.

Van Bommel, goed voor vijftien treffers en vijf assists in de Keuken Kampioen Divisie, geniet enorm veel belangstelling. Het Nieuwsblad heeft zelfs vernomen dat bijna alle Eredivisie-clubs hem op de korrel hebben, behalve Ajax. Overigens voeren Mark van Bommel en diens schoonvader Bert van Marwijk de gesprekken met geïnteresseerde clubs als PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse en FC Twente, klinkt het.

Ondertussen willen vader en zoon het huidige seizoen goed afsluiten. 'De Antwerp-coach droomt na de beker ook van een titel, Ruben wil MVV voor het eerst sinds 2000 naar het hoogste niveau brengen. Om nadien samen de Champions League in te gaan? De kans lijkt bijzonder klein, maar het helemaal uitsluiten, dat durven we ook niet', besluit de krant.